Od ponedeljka telefoni hitnih službi 192, 193 i 194

Bez autora
May 20 2012

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da će za pozivanje telefona hitnih službi od ponedeljka, 21. maja, biti neophodno ispred broja dodati 1. Tako će građani policiju moći da dobiju na broj 192, hitnu pomoć na 194, a u slučaju požara za vatrogasnu službu zvaće 193.Reč je o sistemskoj izmeni kojom se ništa ne menja u funkcionisanju službi. Automat će upozoravati građane da moraju da dodaju jedinicu pre brojeva hitnih službi.

Od 21. maja telefoni hitnih službi 192, 193 i 194Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da će za pozivanje telefona hitnih službi od ponedeljka, 21. maja, biti neophodno ispred broja dodati 1.

Tako će građani policiju moći da dobiju na broj 192, hitnu pomoć na 194, a u slučaju požara za vatrogasnu službu zvaće 193.

Marić je objasnio da je reč o sistemskoj izmeni kojom se ništa ne menja u funkcionisanju službi.

Prema njegovim rečima, automat će upozoravati građane da moraju da dodaju jedinicu pre brojeva hitnih službi.

On je potvrdio da će pozivi na brojeve za hitne intervencije i dalje biti besplatni za sve građane i da se direktni pozivi na ove brojeve neće tarifirati.

Dok se novi sistem ne pokrene, "Telenor" je uveo govornu poštu koja će korisnike obaveštavati o izmeni, dodao je Marić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik